2013 m. gegužės 18 d., šeštadienis

Pirtis: Paruošiamieji darbai

Kol dar nepradėjom pagrindinių darbų su pirties pamatais, pabandėm pasižiūrėti kiek vietos naujasis statinys užims mūsų kieme. Vizualizacija aišku gerai, bet reali vieta leidžia tiksliau suvokti būsimas proporcijas. Šiam reikalui tiesiog sukaliau kuoliukus būsimos pirties  ir terasos kampuose. Smegeninė iš karto suvokė kad pastatėlis pakankamai didelis. 55 kvadratinių metrų užstatomas plotas (kartu su terasa) popieriuje atrodė gerokai mažesnis. 16 kvadratų priepirtis - jau pakankamai solidus kambarys. Panašu kad bus kur ir alaus bokalą po darbų išgerti, gal būt ir ne vieną. Tokie primityvus "matavimo" darbai parodė, kad vienam medeliui teks ieškotis naujos gyvenimo vietos, jis atsidūrė terasos viduje.  Bematuojant gimė mintis vakarais po trupučiuką nuimti augalinį sluoksnį būsimos pirties vietoje. kadangi čia jau įrengta veja, nesinori sukiuotis su bobcatais, stumdyti ir niokoti pievutę. Taigi bent dalį paruošiamųjų darbų teks padaryti rankutėmis. Po visą dieną trunkančio sėdėjimo prie stalo, visai nebloga mankšta vakarais :) O ir biudžetas šiais laikais yra gerokai mažesnis, tad galimybė sutaupyti vieną kitą litą atrodo visai patraukliai. Aišku su sąlyga jei neskaičiuosi savo darbo valandos kainos. O reikėtų! 
Paruošiamuosius darbus padarysim, skyles pamatams išgręšim, tačiau šiuo metu man dar nėra labai aišku kaip reikės privažiuoti betonvežiui. 1 kubinis metras betono sveria iki 2,5 tonos. Man reikės apie 5 kubų, o  pats betonvežis turbūt irgi kokia 15 tonų sveria. Vienas iš variantų tartis su kaimynu ir privažiuoti per jo statybvietę iki tvoros, jei nepaskęsim. Kairėje pusėje vis dar vyksta kaimyno statyba, man šiuo metu tai gali būti netgi pliusas :) Kitas variantas irgi nekoks - maišyt vietoje.
Prieš įrengdami veją, po žeme paklojome vandentiekio vamzdį. Praėjus geriem trim metam prisiminiau tik tiek, kad vamzdis eina giliai žemėje ir ties trečiu ar ketvirtu tvoros stulpu, skaičiuojant nuo kampo, pakyla į viršų. Hmmm....Kokia kita koordinatė? Sąsiuvinio kur visa tai buvau užsirašęs neberadau. Tad teko pasiimti kastuvą ir kaip tikram kurmiui gadinti veją. Radau. Iš trečio karto ir visai ne ten kur pradžioje tikėjausi. Dabar dar reikės surasti kitą šito vamzdžio galą, tačiau tai jau bus galima padaryti vėliau.

Šios dienos rezultatas. Liūtis liepė baigti darbus ir eit ilsėtis. Prieš gamtą nepašokinėsi :-)





1 komentaras:

Dalius rašė...

O su kaimynu sutarei dėl 3 metrų nuo sklypo ribos? Ar tokiam statiniui tai netaikoma?