2013 m. gegužės 10 d., penktadienis

Apie tvorą

Tvoros -  jos būna medinės, metalinės, mūrinės, skardinės ir kokios tiktai nori.  Man visada labai nepatiko aukštos, gerų 2,5 metrų aklinai uždaros tvoros, su suoliuku bobutei prie vartų. Prisižiūrėjau tokių keliaudamas pas rytų kaimynus.
Taip jau susiklostė kad savo sklypą aptvėrėme medine tvora. Norėjau medinės, nenorėjau metalinės. Nes medis mano smegeninei visada atrodo mielesnis už metalą. Tokia medinė tvora man  patinka, tol kol jos neprireikia perdažyti... o vat kada ateina laikas perdažyti turbūt pasirinktų dažų ir sėkmės dalykas. Taupydami laiką, tvorą statėm iš jau paruoštų dažytų lentų. Pagal atsparumą lietuviškiems orams tokias dažytas lentas suskirstyčiau į geras, blogas, ir pagamintas nilmoje. Nesunku suprasti kad mano tvora pagaminta būtent iš paskutinių. Ir tai man visai nepatinka. Praėjus trim žiemom, gamyklinio dažymo dailylentės jau pradeda prašytis dažų... beto dalis lentų siekia tapti propeleriu...

Taigi reziume būtų toks: lentas pirkti lentpjūvėje, dažyti patiems, geriausiai kokiais nors senoviškais aliejiniais dažais, vengti visokių "ekologiškų" marketinginių triukų ir kitokių nesamonių (didelius ekologiškų produktų mylėtojus turiu nuliūdinti: nepamatuotas eko vaikymasis, tik skatina vartojimą ir rezultate turi neigiamą įtaką ekologijai :)) ). 

Arba statyti metalinę tvorą, tokia tarnaus gerokai ilgiau.  Idealu tvoros būtų nestatyti visai, o prie sklypo ribos tiesiog pasodinti nedidelę gyvatvorę, deje mūsų šalyje, tada tavo sklypas suptantamas kaip "проходной двор"...


7 komentarai:

Tokato rašė...

Pas mus kaip tik tvoros tverimas arteja. Sakyk kas kiek metru ibetouoti pas tave stulpai tvorai? Ir kokia samata gavosi vieno metro su darbu ir medziagom?

Mainelė rašė...

Dar pridėčiau, kad turint didelį ir šoklų šunį, kaip kad azijos aviganis svarbu žiūrėti, kad stulpai tvorai ir pati tvora nebūtų per žema:) Jie sugeba pabėgt ir per aukščiausias tvoras!

Unknown rašė...

O sakykit pagal ką turėtų būti pasirenkami tvoros segmentai? Beje saugumo atžvilgiu turbūt geriau metalinė tvora už medinę?

Bett rašė...

Aš tai rinkčiausi kur segmentinės tvoros . Man jos praktiškesnės atrodo. Ir kaina gal labiau prieinama.

Antanas rašė...

Norėčiau paklausti kokią medieną geriausia rinktis? Kai medinių tvorų pasirinkimas toks platus, net nežinau ką rinktis...

Anonimiškas rašė...

Man reikia pasirinkti blokelius tvoroms , tačiau nežinau kokiais kriterijais geriau vadovautis, kad vėliau netektu gailėtis. Gal kas turi kokių patarimų?

Anonimiškas rašė...

Kokį aptvėrimo būdą patartumėte kai mažame sklype yra naujos statybos kotedžai ir tų aklinų tvorų nesinori, tos metalinės atrodo pigiai, vien tik tujos irgi negerai