2013 m. gegužės 25 d., šeštadienis

Trumpa pertrauka darbuose


Prasidėjo tikra lietuviška vasara, visą dieną lyja, net katė susisukusi į kamuolį ir po antklode pasislėpusi.
Taigi šiandien lauke nedirbsim. Planas buvo sužymėti pamatų ašis ir polių vietas, kad kitą savaite būtų galima pragręžt skyles? Deje... Skaitmeninė orų prognozė rytoj lietaus nežada, tad tikėkimės kad pavyks išlysti į lauką.
Taigi šiek tiek bandau užsiimti paruošiamaisiais darbeliais. Sulaksčiau į lentpjūvę nupirkau keletą pagalių kuolams ir keletą lentų.
Padirbėjau kirvuku ir pasidariau kuolus, kurie tikiuosi rytoj sėkmingai sulys į žemę. Neseniai padariau kirvuko "upgreidą". Padarysiu nemokamą reklamą :) visgi Fiskars kirvis už kinišką neištariamu vardu nepalyginamai geresnis. Geru kirviu galėtum visą dieną dirbt.
  
Nuėmęs galvą nuo foto štatyvo ir pritvirtinęs vietoj jos lazerinį gulščiuką gavau visai įdomų prietaisą, preversim jį rytoj atlikti nivelyro vaidmenį :) Aišku kiniško lazerio deklaruojama paklaida 1mm per 1m, neskaitaint burbulo paklaidos. bet tokiam "sudėtingam" ir "dideliam" pastatui kaip mano būsima pirtis manau šito prietaiso bus per akis.
Na ir pagaliau užvedžiau samatą pirčiai. Pabandysiu ją pildyt kiek išeis. Iš karto nutariau kad į samatą netrauksiu savo laiko praleisto prie statybos. Šio sprendimo priežastis yra ta, kad nutariau jog pirties statyba - poilsis mano smegeninei nuo kasdienio darbo smegenais prie kompo ir pan.  Pilna samata yra čia.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Apdaila Klaipėdoje

Cristal rašė...

Tai ar pasiteisino Jums nivelyras? Mes ir galvojam išsinuomot.