2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Apie socialinius tinklus

Geri kaimynai - saugūs namai
Šis blogas buvo sugalvotas ne tik kaip priemonė papasakoti apie mūsų šeimos namo statyba, bet ir kaip būdas pabėgti nuo kasdieninio darbo IT srityje. Tačiau šį kartą visgi ne apie statybas, bet apie socialinius tinklus. Ne ne apie facebook, o apie šiek tiek kitokias alternatyvias jų formas. Anapus Atlanto gana sparčiai auga socialinis tinklas  Nextdoor. Tinklo esmė labai paprasta jis jungia žmones gyvenančius toje pačioje vietovėje - kaimynus. Būtent kaimynus, gyvenančius greta, nereikėtų painioti su tokiu reiškiniu kaip "aptvertos bendruomenės" (angl. Gated community). Kaimynai daugiau ar mažiau susitinka realiame gyvenime, o šis socialinis tinklas - dar viena priemonė padėti jiems bendrauti ir dalintis reikalinga informacija:
  • kaimynystės susirinkimai,
  • informacija apie vagystes, įtartinus asmenis,
  • informacija apie gerus meistriukus dirbančius netoliese ir apie tuos kurių reikia saugotis
Visi tinklo dalyviai registruojasi savo tikrais vardais ir turi fizinėmis priemonėmis patvirtintą gyvenimo vietą. Todėl tai yra tikri žmonės ne kažkokie "friendai". Tinklo dydis ir vertė skaičiuojama ne pagal tai kiek jame yra žmonių, bet kiek jame yra kaimynysčių.

Įdomu ar panašus įrankis, papildytas vietinėmis aktualijomis, būtų įdomus marijos žemės kaimynams, naujų privačių namų ar kotedžų kvartalams.
Tos vietinės aktualijos galėtų būti, bendras kuro pirkimas, kolektyvinis energijos taupymas, stebėjimo sistema jei tokia yra ir t.t. 

Komentarų nėra: