2008 m. rugsėjo 15 d., pirmadienis

Pakalimai ir kanalizacija

Po truputėlį baigiam kalti pakalimus. Nors po neplanuoto pastolilių sumažėjimo darbas einasi gerokai lėčiau bet šiandien pagaliau pasibaigėm. Rytoj, jei nelis, atvažiuoja Eternitas ir stogas įgaus galutinį vaizdą. Renkantis stogo dangą nulėmė pusiau objektyvūs, pusiau subjektyvūs faktoriai. Stogas pas mus gana plokščias tik apie 16laipsnių ir gana aukštas. Norint jį apžiūrėt reikia nuvažiuot gal kokį puskilometrį į pievą kur šiandien dar ir kelio nėra. Tad renkantis buvo mažiausias dėmesys skiriamas grožiui ir didžiausias kainos ir kokybės santykiui. Pasirinkom Eternitą. Skardos nenorėjau nes ta kuri man patinka - gerai kainuoja, o ta kur kaina prieinama - netenkina kokybė. Aišku jei būtų stogelis smailesnis dėčiau čerpes ir nesvarstyčiau jokio kito varianto :)





Tuo pačiu metu metu pasiklojom vamzdžius kanalizacijai pirmame ir antrame aukšte. Aišku paklojimas antrame aukšte salyginis. Nes architektai sugebėjo namelį suprojektuoti taip, kad antro aukšto kanalizaciją reikia vedžiot virš pirmo aukšto pakabinamų lubų. Gerai bent kad tų vamzdžių nedaug. Su pakilimu į viršų irgi nebaisiai puikiai gavosi. Stovą padarėm netoli židinio ir paslėpsim po židinio apdaila. Tiesiog nėra kitos vietos.... Aišku galėjom dasigalvot ir padaryt papildomą ventiliacijos šachtą vamzdžiams prakišt. Bet statausi pirmą namą tai kažkaip iki tokių dalykau dasimastau dažniausiai jau po laiko :) Na panašu kad architektai ir konstruktoriau nedasigalvoja išvis. Šiaip reiktų paskelbt konkursą: kas atspės kokiа gerai žinoma Lietuvos architektų įmonė rengia tokius "teisingus" projektus :)

4 komentarai:

Unknown rašė...

Kaip pirstu i aki :) tik prizo nespejau paskelbt :))

Unknown rašė...

Cia tornado 2 su siokia tokia interpretacija

Anonimiškas rašė...

Turiu 1 pastabele. Galit kritikuot, bet man atrodo, kad ta mova i kuria is 2 a. ateina kanalizacijos vamzdis, kol nevelu pakeisk is 90, i 45 ar kita. Todel, kad jei fekalijos keliaus is 2a. tiesiai zemyn ir susikaups ties T formos mova, tai jei vandens nuliesi per mazai, ilgainiui gali susikaupti toks kamstis, kuris trukdys pasisalinti vandeniui is mazesnio diametro vamzdziu, o tokiu i ta pacia mova matau ateina. Taip pat pajungimas i mova turetu buti kuo auksciau, kad fekalijos jo neuzkimstu.

Unknown rašė...

O vat siaip mintis kogero verta dėmesio. Tu manai kad fekalas atėjęs iš viršaus gąli uždaryt mažiem vamzdžiam praėjimą. Reik pagalvot. Tie mažieji vienas iš bide kitas iš vonios. vonios vandens kiekis aišku prapūstų visą reikalą bet ... reiks pasigalvot kol nevėlu