2008 m. liepos 14 d., pirmadienis

Pirmo aukšto perdanga įveikta, lipam aukštyn

Pagaliau užsibaigėm su pirmo aukšto perdanga. Darbai užsitesė dėl dviejų pagrindinių priežasčių:
  1. Pridaryta klaidų bestatant klojinius (teko nugriaut ir statyt iš naujo).
  2. sugedo oras, pylė kaip iš kibiro. Dėl to visų pirma nėjo dirbti lauke, o visų antra nuo to lietaus sujudintas gruntas pasidarė nestabilus ir vis kėsinosi išjudint kuolus kurias buvo suremtas visas klojinys. O kaip žinia nuomotis metalinias atramas, taupumo sumetimais, nesinorėjo.
Na bet kaip ten bebūtų klojinys (užsispyręs nevadinu jo apalubke) atsistojo ir nekantraudamas laukė kada į jį bus supiltas betonas :D

Taigi išklausę orų prognozes ir paaukoję visiems orų dievams ketvirtadienį sudėjom armatūrą ir supylėm betoną.

Suskaičiavę gavom kad betono išeis apie 6m3. Kiekis nemažas ir dar viską sukelti ant perdangos. Tad nusprendėm šitoj vietoj nepersistengt su taupymu. Paėmėm betonvežį su straubliu ir viską sumetėm ant perdangos.

Bebetonuodami palaidojom vinių traukiklį. Galės ateities kartos kasinėdamos stebėtis kurių galų tas įrankis užbetonuotas buvo :)

Išbetonuotos perdangos fragmentas


Klojinio vaizdas iš apačios. Matosi kaip po vieno lietaus išsivartė paletės

Taigi su orais pasisekė iškentėjo ir porą dienų nelijo leido mūsų betonui pakankamai sustingti. Dabar jau nebaisu. Jei šiektiek pajudėtų nuo lietaus gruntas galima būtų jį papildomai paramstyt. Nors pagal technologiją ir reikėtų klojinį laikyt 28 dienas bet manau ir savaitės pakanka. Bet tikriausiai palaikysim nes patys gyvent ruošiamės.

Na ir kad būtų ramiau išmūrijom papildomą sienelę, dabar aš jau nebijau kad mano lova vieną naktį ims ir su perdanga nukris :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Can you add some more photos?


paycheck advance