2015 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Pirties įrengimas: grindų paruošimas betonavimui

Grindų paruošimas betonavimui pirmame pastato aukšte prasideda nuo grunto (smėlio) išlyginimo. Taip jau nutiko, kad pamaus mes užpylėme smėliu dar prieš dvejus metus, tad veikiamas laiko, kojų ir vandens gruntas pakankamai susitankino. Vibro plokštės nutarėme nebenaudoti, dar kažkiek palaistėm vandeniu, ir patankinom klasikiniu būdu.

Kadangi darom labai paprastą ir negyvenamą pastatą, standartus ir reikalavimus interpretuojam laisviau, daug kur remiamės patirtim, savo ir draugų klaidom. Jei manom kad sprendimas pakankamai geras pagal kainos ir kokybės santykį, jį ir renkamės, visokių navarotinių parametrų nesivaikom.

Išlyginę grindis, paklojom plėvelę ir pasiruošėm putplasčio klojimui.

Putplastį klojom dviem sluoksniais šachmatine tvarka. Naudojom 50mm ekstrudinį polistirolą. Paprastai tam tikslui naudojamas EPS80 arba EPS100. Tačiau ekstrudinio 50mm šilumos laidumo parametrai yra panašūs į EPS80 ir jis yra nepalyginamai tvirtesnis. Na o pasirinkimą iš tikrųjų nulėmė tai, kad nupirkau aš jį už paprasto EPS80 kainą.

Ant putplasčio vėl uždėjom plėvelę. Ji labiau skirta apsaugot nuo drėgmės skverbimosi. Mūsų meistreliai mėgsta aiškinti, kad čia reikėtų dėti "aliumizuotą" plėvelę, kad sustabdyt šilumos skverbimasi. Tačiau tai labiau mitas, norint kad įvairūs reflektoriai veiktų, reikia turėti oro tarpą, tiesioginio kontakto atveju jie nelabai turi prasmės.
Supaprastinta schema

Ir vualia, rezultatas žemiau.

Pirmas sluoksnis in progress...

Uždėta plėvelė

Komentarų nėra: