2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis

Pirties įrengimas: betonuojam grindis

Misija betonavimas - completed.
Grindų betonavimas organizacine prasme atrodo yra labai paprastas darbas. Yra daug firmų ir brigadų, paskambini, sulygsti kainą ir vualia. Deja ne viskas taip paprasta. Dauguma grindų betonuotojų, išgirdusių grindų plotą, pradeda verkšlenti ir atsisakinėti.
Iš dalies aš juos suprantu. Norint užbetonuoti 30 kvadradinių metrų grindų plotą, pasiruošimo reikia beveik tiek pat kiek ir kokius 200... o uždarbis nesulyginamas.
Taigi bandom skambinėti ir ieškoti.
Kelias dienas paskambinėjęs, suradau meistriukus, kurie laisvesnėmis dienomis greta betonavimo įmonėje, pabetonuoja ir privačius mažus objektėlius. Taigi sutarėm dėl laiko.

Betoną nutarėm užsakyti paruoštą. Nes varyti techniką dėl trijų valandų darbo niekas nenorėjo.
Ryte, dar net nespėjus išgerti kavos, atbildėjo meistrai, o už kokių 15 minučių ir sunkvežimis su užsakytu betonu.
Vat čia ir prasidėjo nuotykiai. Iš vakaro suplanavom kaip sunkvežimis įvažiuos į kiemą, kaip pasissuks ir atbulas privažiuos prie statomos pirties. Tam reikalui net patraukėm vieną krūmą. Pasirodė kad atvažiavęs sunkvežimis didesnis, nei buvo planuota iš vakaro. Ir jis nei priekiu, nei atbulas prie pirties neprivažiuoja. Maža to, kieme jis net pasisukti negali. Liko vienas nors ir nemalonus, bei papildomo darbo reikalaujantis sprendimas. Tiesiam plėvelę ir visą betoną išverčiam kieme, ant trinkelių. O tada? Tada imam karutį ir per visą kiemą važiuojam į pirtį ir taip daug kartų.
Bet trijų žmonių brigadai, tas procesas judėjo visai normaliai. Vienas kasa į karutį, kitas veža ir pagaliau lygintojas viską išlygina. Atstumas toks, kad karutis kaip tik suspėja atvažiuoti, kol prieš tai atvežtasis būna išlygintas.


11:00 darbas buvo baigtas. Užtruko geras tris valandas. Jei nebūtų reikėję vežiuoti karučiu, tikriausiai būtu kokia valanda greičiau. Koks bus galutinis rezultatas parodys laikas, bet dabar atrodo visai neblogai.

Laukiam kol išdžius.

5 komentarai:

niuniauskas rašė...

as pamenu visa eile pamatu taip pas save padarem, tik dar viena papildoma operacija turejom - betono maisyma. Trukom berods dvi dienas, kazin ar kartociau :)

laurynas6768 rašė...

Ar naudojot kokia betono glaistykle ? https://www.cramo.lt/lt/category/statybine-technika_betonavimo-darbu-iranga_betono-glaistykles

Dezes rašė...

O kiek būtų kainavę jeigu su mašina-maišykle būtumėt betonavę?

ma.rijus rašė...

Idomu kiek tos skainos skiriasi? gal kas domejjosi ir gali panasiai pasakyti...

https://pirmasbustas.blogspot.com/2018/02/pirmieji-darbai.html?showComment=1558465974251#c4240036654624954501

zigutis1 rašė...

Idomu, o kokia grindis desite?

https://gerosgrindys.lt/tinklarastis/straipsnis/11-atmintine-renkantis-grindis.html