2015 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Pirties įrengimas (arba statybos re-startas)

Šiandien, turbūt daugiau kaip po metų pertraukos, atsidariau savo tinklaraštį. Turiu pripažinti kad esu prastas blogeris - nieko neparašiau nuo 2013 metų. Taip jau atsitiko kad nuo 2013 lapkričio iki 2014 metų pabaigos mano asmeninių statybų fronte nebuvo nieko naujo. Didelė pauzė. O rašyti ne į temą nesinorėjo. Gyvenimas tuo ir įdomus, kad jis vis stengiasi pasukti kitu keliu, sugriauti visus planus ir viską padaryti atvirkščiai. Visi 2014 praėjo, pralėkė, prabėgo Japonijoje. Kada nors norėčiau prisiruošti ir parašyti apie pastebėtus statybų ypatumus tekančios saulės šalyje. O kol kas pabandysiu apžvelgti situaciją mano pirties statyboje.

Pirmiausia skubu atsakyti į svarbiausią klausimą - pirties dar nėra ir geriausiu atveju atsiras ant rudens, tikiuosi kad šį kartą jau tikrai :)


Taigi ką mes turim? namelis (dėžutė) jau stovi gana ilgai. Tiesa sakant jau beveik ir pamiršau kaip jis buvo statomas, pats laikas prisiminti kol dar įmanoma:

  • Pamatai gręžtiniai. Keletą skylių išgrežėm rankiniu grąžtu, poto nusibodo žaist, tad išgręžėm su bobcatu.
  • Namelis karkasinis, iš išorės karkasas apkaltas priešvėjine plėvele ir apdailinėmis dailylentėmis.
  • Stogas - Benders betoninės čerpės
  • Langai - mediniai
  • Nameliuko plotas apie 30 kvadratų

Šešta darbų diena, apkalam karkasą
Aštunta diena dailylentės apkaltos

Nameliukas gavo langus 2013-12-09 - pasiruošęs ilgam miegui.
Nuo šio momento išorinis vaizdelis praktiškai nepasikeitė.

O vat viduje darbai visai nevyko, surinkę karkasą, apkalę išorę dailylentėmis ir uždėję čerpių stogą, visą statybą metams užkonservavom.
Taigi prieš pat kalėdas parsiradęs Lietuvon skubėjau toliau judinti amžiaus projektą. Ilgais vakarais sienose ir lubose sudėjau Paroc vatą, ir viską apkaliau garo izoliacine plėvele Strotex 90 ALU.
Sienos apkaltos garo izoliacine plevele
Turiu pasakyti kad apšiltinus sienas, stogą ir uždėjus plėvelę, namukas tapo velniškai sandariu. Dirbant viduje be jokio šildymo temperatūra net žiemą pakildavo kokiais 5 laipsniais. Net nepagalvotum kad dirbantis žmogus yra toks geras šildytuvas.

Kažkur šitame etape, kilo žiaurus noras užbetonuot grindis, bet pries prieš metus taip ir nepadarėm suplanuotos kanalizacijos, tad betonavimą teko nukelti pavasariui. 
Nulinės kanalizacijos įrengimas man yra pats labiausiai užknisantis darbas. Ne todėl kad ten būtų daug darbo, bet todėl kad žiauriai nemėgstu kasimo darbų, o dar kai reikia kasti gerai natūraliai susigulėjusį smėlį. Taigi rezultate net nepadariau nei vienos foto iš šito kasinėjimo etapo.

Taip po truputėlį atėjo 2015 pavasaris, laikas dėti putplastį ir ruoštis betonavimui...
Ant išlygintų pagrindo pradėtas dėti putplastis
P.S. Sekmadienį sukasi laikas. Mėgstu vasaros laiką, diena natūraliai prailgėja ir galima ilgiau užsiimti dušiai mielais darbais :)

5 komentarai:

darbo rubai klaipeda rašė...

Ohoo vis 2014 Japonijoje? Šaunu. Laaabai įdomu kaip tekančios saulės šalyje vyksta statybos. Kai tik prisiruošit parašyti, labai norėčiau perskaityti tai:)

Anonimiškas rašė...

Kiek domėjaus atstumais kazkada savo ūkinukui nedideliam, tai lyg ir 3 metrai sklypo ribos turėtų būti, todėl gerus kaimynus turite, jei nieko nesakė dėl atstumo. Šiaip pagal reglamenta statiniai minimum 3 metrai turėtų būti lygtais :)

Mindaugas rašė...

Sveiki, norėjau paklausti, kur nuvesite nuotekas iš pirties?

Statybų projektas rašė...

Tobulo projekto pirtis :) atrodo skoningai ir išties praktiškai. Neišsipildžiusi dar mano svajonė, kurią tikiuosi greitai realizuosiu :)

Padangos rašė...

Hm, nu neblogai. Ačiū.