2009 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Vonios montavimas

Sekmadienį visą dieną lijo, todėl negalėjau nuveikti nieko smagaus. Tad buvo nuspręsta lėkti į namą. Sekmadienio darbo rezultatas - sumontuota vonia ir pritvirtintas vonios maišytuvas. Vonia tikriausiai buvo pirmas 'baldas' kuris buvo pasirinktas dar namo projekto etape.
Pasirinkom Ravak Love Story. Sprendimas labai parastas - vonia naudojamės ne dažnai (daugiau ja naudojasi vaikai), bet kai naudojamės - tai labai smagu į ją dviese sulyst ir kokią taurę Henessy išragaut :)
Taigi montuojam tą Ravako Love story. Ravakas ištikimas sau ir niekaip ant vonios korpuso nežymi montavimo taškų. Nežinau kodėl, jaučiu čekai apsimeta kad taupo, nors kiek aš juos pažystu įtariu kad tiesiog tingi :).
Taigi verčiam vonią aukštyn kojom, nors kojų dar ir nėra. Žymim vonios ašį ir nuo jos atidedam metalinių kojų tvirtinimo taškus. Kas man visada pats stebuklingiausias dalykas, tai kad į vonios dugną reikia įgręžti 10mm gylio skylutes. Čia vonios storis kažkur apie 20mm bet kiekvieną kartą gręžiant visada suima nerimas kad imsiu ir pragręšiu. nors tai darau jau ir ne pirmą kartą.
Taigi sukam kojeles prie metalinio karkaso, tada jį tepam silikonu ir viską prisukam prie vonios pagrindo medvaržčiais. Na ir statom vonią ant kojų :) Tada belieka ją pastatyti į savo vietą, prijungti vandens išleidimo mechanizmą, kanalizaciją ir atrguliuoti kojas (aukštį). Aukščio reguliavimas gana svarbus dalykas, nes jei to nepadarei turėsi balas vonioj :) vanduo lauk išbėgs ne visas na ir aišku priekinė apdailinė panelė bus su plyšiais :)

Na ir praktiškai viskas. Kai dangtis uždėtas, užsilikonuojam vonios kraštą ir prileidžiam vandens. Dabar galim maudytis :)


Na dar kažkas liko? liko maišytuvas nors mano galva jį geriau sumontuot prieš statant vonią, tada nereikia į vonią lipt. Maišytuvas pas mus Hansgrohe Metris berods. Patinka man hansgrohe, bet vonios maišytuvai turi silpną vietą. Jei sistemos spaudimas didelis, ir rankose perdaug jėgos, yra rizika nurauti dušo įjungimo rankenėlę, kas pas mane bute ir nutiko.

Vonią su priedais ir šitą maišytuvą pirkau Murestoj. O vat nuolaida kaip kam pavyksta nusiderėt. Man dažniausiai pavyksta ir nemažai :)

5 komentarai:

vonios kambario plyteles rašė...

Kaip malonu gerasi atlikus darbą juo pasidžiaugti!! Sveikinu :) Mano užmojai kolkas mažesni, tai naršau prieš imdamasis darbo. Norėčiau Jūsų patarimo, ruošiuosi klijuoti vonios kambario plyteles tačiau gerai būtų, kad kas patyręs duotų kokį patarimą.
Ačiū, Virgis.

Maišytuvai voniai rašė...

Pritariu anksčiau rašytam komentarui, kad labiausiai džiugina gerai atliktas darbas, o jei jis dar atliktas savomis rankomis, tai dar šimteriopai maloniau :) Kaip tik mane dabar domina maišytuvai voniai. Peržiūrėjau ne vieną senukuose, ermitaže, arsan, iris puslapiuose.. nemaiau, kad vonios maišytuvą išsirinkti bus taip sunku. Gal kažkas galite patarti, kur galėčiau rasti išskirtinio dizaino vonios maišytuvų??

Unknown rašė...

Vonios kambarys ta vieta, kur remontas kainuoja daugiausiai. Visa santechnika, vonia ar dušo kabina, plytelės ir pan. Su montavimu irgi reikia atsakingai pažiūrėti. Mums kartą teko permontuoti kriauklę, nes netilpo skalbimo mašina.

vonios kambario baldai rašė...

Nevisiškai sutinku su Normedos nuomone :) Ar tikrai vonios kambario remontas kainuoja daugiausiai? Mano nuomone, susitvarkyti virtuvę kainuoja žymiai daugiau. Bet žinoma, vonios kambario remontas taip pat reikalauja nemažų investicijų, Ypatingai, jeigu norite modernaus, šiuolaikiško stiliaus bei ypač kokybiškų vonios kambario baldų. Žinoma, ne visi vonios kambario baldai kainuoja daug, tačiau norint tikros kokybės, verta rinktis gerą produktą. Bent jau tai byloja mano patirtis. :)

Internet Guru rašė...

Vonios montavimo metu taip pat reikėtų nepamiršti apie vonios aksesuarus.