2009 m. vasario 14 d., šeštadienis

Katilas


Renkamės dujinį katilą šildymo sistemai. Kaip bazinį šildymą visgi planuojam naudoti dujas, juolab kai dujų dėžė su skaitliuku stovi prie sklype. Taip pat turėsim židinį ir iš rudens kol dar neįjungta sistema gal būt dasišildysim oro kondicionavimo sistemos sistema (gal būt :)
Taigi pirmiausia nusprendėm kad katilas būtinai bus kondensacinis. Nors dar daug kas nenori pripažint konensacinio katilo privalumų, bet skaičiai sako ką kitą. Peržiūrėjom pirmiausia žinomiausius gamintojus Junkers, Viessman ir praktiškai nusprendėm imti Junkers Cerasmart modul ZBS 22/120S bet persigalvojom :) Nesinori man kažkaip Bosh'ui mokėt už vardą.
Taigi dabar yra mintis, ir ji vis labiau bręsta, imti ACV Prestige 24 Solo ir prijungti prie jo boileri ACV Smart 130. Katilas funkcionalus ir be nereikalingu pagražinimų. Gal būt vienintelis trūkumas kad jame naudojamas Honeywell MCBA kontroleris nelabai draugiškas paprastam vartotojui (informaciją pateikia kodų pavidalu). Nors jei rimtai ten nėra ko nuolat landžiot ir mano galva televizorius ir kavos aparatai ten nereikalingi. Svarbu kad jis atlieka funkciją kuriai ir yra skirtas.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Laba diena. Žilvinai parašyk prašau kas darė laiptasiją. Jei gali nurodyk koordinates.Man kaip tik dabar tai aktualiausias galvos skausmas. Laiptai turėtų gražiai žiūrėtis.

Unknown rašė...

Labas, jei dar reikia laiptu imesk man email arba duok savo kontaktus atsiusiu telefona