2008 m. rugpjūčio 6 d., trečiadienis

Nešančios sienos baigtos, lipam ant stogo

Pagaliau pabaigėm su visom nešančiom sienom ir pirmo aukšto pertvaromis. Antram aukšte liko sumūrinti 3 pertvaras, bet jau kelinta diena pila kaip iš kibiro ir niekaip neišeina jų pabaigti. Šiandien lyje mažiau tad gal šis tas ir pavyks.
Na liko dar nugriauti ir dalį perdangos klojinio, bet jis niekam netrukdo, tad gali dar pastovėt. Išlaikėm visą technologinį procesą, nors buvo mintis ją nugriauti anksčiau.

Stogo konstrukcija
Tuo pačiu metu pergalvojam ir keičiam stogo konstrukciją. Pirminis konstrukcinis sprendimas nors ir grąžus konstrukciškai bet jo kaina prasilenkia su sveiku protu.

Originalus stogo sprendimas

Kadangi ištisinių 10,5m ilgio gegnių nepadarysi, reikėtų imti klijuotą medieną. Su klijuota mediena pas mus Lietuvoj praktiškai monopilis. Jūrės medis daro puikiai, bet jų kaina manęs netenkina ir dar jų vadybininkams reiktų šiek tiek bendravimo pasimokyt.
Pasirinkom labiau ekonominį sprendimą:
Alternatyvus sprendimas

Nusprendėm paremti gegnes hebu (ne visai per vidurį dėl apkrovų) ir sudurti jas iš trijų dalių. Gal būt ne taip elegantiška, bet kainos ir naudos santykis šiuo atveju gerokai didesnis. Hebas tiesa ilgas (~15m), pasirodo dar ne taip lengva tokį surasti. bet technologija leidžia daryti sujungimą.

Keli statybų vaizdeliai

Vaizdas iš užpakalinės pusės (ŠV)

Vaizdas iš šono (ŠR)

Antro aušto fragmentas

Komentarų nėra: