2008 m. birželio 29 d., sekmadienis

Pirmo aukšto perdanga

Penktadienį sumontavom gelžbetonio plokštes pirmo aukšto perdangai. Dabar jau galima pasivaikščioti po pirmą aukštą ir šiek tiek aiškiau pajusti patalpų proporcijas. Be perdangos vidus atrode gerokai didesnis, bet to ir tikėjausi ;)
Taigi sumontavom 18 plokščių. Atrodo visai neblogai bet vienas konstrukcijos elementas šiek tiek nelabai patinka. Ant blokelių sienos kampo pagal projektą atsigula metalinė sąrama, o ant sąramos susideda keturios gelžbetoninės plokštės. Negana to prie visos tos konstrukcijos prisitvirtina hebas kuris atliks laikančios konstrukcijos vaidmenį betonuojant dalį perdangos ir užbetonavus visas likusias perdangos dalis jos dar padidins apkrovą šitame taške. Teoriškai, pagal konstruktorių skaičiavimus, viskas gerai dar ir tvirtumo rezervas yra, bet vizualiai žiūrint man nepatinka ir atrodo nelabai patikima.

Todėl kad būtų ramiau (ir kad tikrai miegamasis iš antro aukšto nenukristų) nutarėm lygiagrečiai su blokelių siena sumūryti mažą plytų sienelę ("koloną") kuri bus papildomas atramos taškas visai metaliniai sąramų konstrukcijai ir virš jos esančiai perdangai.
Tai ką sumastėm pažymėjau nuotraukoj.



Ateinančią savaitę bandysim pasiruošt ir užbetonuot likusias perdangos dalis. Nes norisi kol orai leidžia kaip galima greičiau pasikelti į antrą auštą.



Na ir kaip visada šios dienos bendras vaizdelis.

Komentarų nėra: